Freak Magnets Fem Frågor: ZERO ZERO

Zero Zero: Felix ”Bullen”(Bas & Kör), Pontus (Trummor), Johan (Gitarr & Kör), Kalle (Sång, Hatespeech & mentalsjukhus på scen).

ZERO ZERO. Ett punkrockband från Stockholm som spelat ihop sedan 2012. I oktober släpptes senaste EP´n ”I Hate Zero Zero” och ett album är tänkt att spelas in under 2017. Nu i vinter/vår vill de ut och spela, men innan det tog sig Kalle och Felix tid att svara på våra frågor.

1. Beskriv ert sound och hur ni kom fram till hur ni låter idag?

Man behöver inte linda in sig för att göra bra rock’n’roll, finessen ligger i enkelheten. Rå och energifylld musik med rullande bas och malande gitarr är coolt, det tyckte vi 2012 och det tycker vi fortfarande. Vi ställde in förstärkarna som Johnny och Dee Dee Ramone och hoppades på att vi skulle kunna låta lika bra. Det ihop med arg sång och förbannade eller ledsna texter, stämsång, 2-takt och 4-takts-komp är det som får igång oss.

2. I oktober släppte ni er senaste EP ”I Hate Zero Zero”. Berätta hur arbetet med EP´n gick till och hur skapandeprocessen ser ut när ni gör en låt?

När vi har tid så kommer vi att släppa en instruktionsfilm i hur man skriver, spelar in och släpper en punkskiva, tills dess så får ni leva med den här beskrivningen: Normalt så skriver jag (Kalle) den mesta musiken och texterna. När vi repar brukar jag bara gå igenom allt nytt med gänget eller visa någon demo jag spelat in. Vi går igenom det tills att vi hittat vad vi vill göra med låten och lever efter mottot att den inte är färdig innan vi spelat in den, alla kan komma med förslag och skit. Vad gällande EPn så riggade vi bara upp repan med mickar och spelade in de 6 senaste låtarna vi skrivit, skickade iväg det på mix och master hos en polare och så skickade vi allt på press, svårare än så är det inte när man tycker det är fräckt att göra saker själv.

3. Vad är det värsta eller roligaste som hänt er i studion eller på turné?

Förutom att vi höll på att missa flyget hem nu senast vi va i Tyskland så har vi ju den gamla klassiska vi alltid drar. Klockan 04 efter ett gig i Berlin 2014 så bestämde vi oss för att dra vidare. Ponta valde att dra och sova och vi andra satte oss och drack sprit med ett UK-punkband på Trinkteufel i Kreuzberg, 1,2,3,4,5,6 osv, Bullen däckade. Efter ett par timmar och att Bullen vaknar i knät på en livrädd amerikan så ska vi vid klockan 9 på morgonen försöka ta oss till hotellet. Vi börjar promenera och inser att vi inte har den blekaste vart hotellet ligger. Efter 30 minuter bestämmer vi oss för att knata tillbaka till bilen och slagga där. Ungefär en timme senare så ringer Ponta och undrar vart i helvete vi befinner oss. Vi förklarar att vi sover i bilen var på han säger: ”Aha, men asså hoppa ur och kolla mot macken”. Då står han utanför hotellet 200m från biljäveln och garvar åt oss. Det är väl det roligaste, en av de värsta grejerna var ett gig i Hamburg i somras där det var så varmt (40+ C) att alla va sjöblöta redan innan vi gick på scen. Det var som att cykla tour de france UTAN doping…

4. Vad händer backstage efter ett bra respektive dåligt gig?

– 1:    Vi gör inga dåliga gig, förutom en gång.
– 1.1: Vi pratar inte om Karlstad
– 1.2: Vi pratar inte om Karlstad

Så, efter ett gig så väcker vi Jehovas-genen och klampar in på alla och ser till att de är laddade till tänderna med ZZ-merch. ”Merch-kränging and Öl-drinking” som det så fint heter på fackspråk. Kalle brukar i regel ta på sig lite kläder efteråt också.

5. Vad har ni för mål och framtidsplaner med er musik?

 Att spela så mycket vi bara kan, det är så förbannat tråkigt att jobba… Det är ett tråkigt svar som alla band ger, säger man det inte så ljuger man (och det är ju fult att ljuga). Vi ska ut och spela så det ryker om det. Sprida Zero Zero med vinden likt vinterkräksjukan.

Har ni något ni vill tillägga?

Www.Ihatezerozero.com
@Ihatezerozero

”Många människor är i behov av något större, något att viga sitt liv åt, något att följa. I många fall leder detta till krig, hat och elände. Detta är vackert, precis som den påspacklade iden om att det bästa som finns är att må bra. Zero Zero är DET för dig. Du vet alltid bäst. Gör precis vad du själv vill. Zero Zero är det viktigaste du vet. Zero Zero kommer alltid att vara det viktigaste du vet, även det du avskyr Zero Zero likt pesten. Du är Zero Zero.” – S.L.

Vi bad Zero Zero göra en lista med fem låtar som inspirerat dem, och de kommenterade varför också. I Spotifylistan här intill kan ni höra låtarna.

1. Sonic Reducer – DEAD BOYS

Det kommer alltid att vara den fulländade punkdängan…

2. Havana Affair – RAMONES

Eller alla Ramones skivor, världens bästa band.

3. I Don’t Believe A Word – MOTÖRHEAD

Bästa öppningsraden i en låt någonsin ”Don’t talk to me, I don’t believe a word”.
Möjligen bortsätt från första versen i Sonic Reducer…

4. I Don’t Wanna – SHAM 69
”Det är deras tuffaste låt och jag lyssnar på den för ofta” – Bullen

5. Hopeless Case Of A Kid In Denial – THE HELLACOPTERS

Man borde ta något från Supershitty, men vi valde den här. High Visibility är en
sjukt tuff rockplatta och Hopless Case är en grym låt.

Vill ni se och höra Zero Zero live kan ni göra det på ställena här nedan. Just nu med Dan på trummor, som ersättare för Pontus som är sjukskriven.

3/2 2017 Where´s The Music, Norrköping
4/2 2017 Snövit (med Djävulen Möblerar Om), Stockholm
Maj 2017 Sju+ spelningar i Tyskland

Zero Zero´s musikvideo till Vegetated Devastated: