Freak Magnets Fem Frågor: THE DAHMERS

the-dahmers-blixtar-och-doskallar-700x466

The Dahmers: Ralle (Elgitarr), Kalle (Trummor), Age (Bas), Stoffe (Sång & Elgitarr)

THE DAHMERS. Med inspiration och rötter från skräckromantisk rock och nordvästra Skåne gör de sin grej. Punkig rock med läskigt innehåll och skön attityd. Just nu är de aktuella med sin senaste EP ”Blood On My Hands” som släpptes den 14/10, och så arbetar de på en fullängdare tänkt att släppas nästa år, men innan dess kan ni läsa vad de svarade på Freak Magnets frågor.

1. Hur skulle ni beskriva bandet och ert sound för de som inte hört er, och hur började ni?

Vi försöker bara blanda allt som vi tycker är gött. Allt från klassiska goa rockband till stökig punk, 60-tals pop, snusk och skräck. Vi gillar inte att hålla oss inom några ramar, det blir förutsägbart och tråkigt.

2. Att ni har ganska mörka inspirationskällor kan man misstänka, men var hittar ni inspiration inför skapandet av era låtar?

Vi gillar kontrasten med mörka texter blandat med ”catchiga” melodier. Inspirationen kommer till stor del från skräckfilmer och det mörka som finns djupt inrotat i alla människor. Men det finns också en stor del av oss själva i texterna. Musiken är ett bra sätt att få utlopp för sina känslor istället för att gå ut en Fredagskväll och slå någon på truten.

3. Berätta om det värsta eller roligaste som hänt er i studion eller på turné?

Vår basist blev förbannad efter ett gig och välte en bil i Tjeckien. Och när vår gitarrist sket ner sig på planet till Luleå. Det var ganska kul.

4. Beskriv hur ett typiskt gig med er ser ut, visuellt och musikaliskt?

Någon som har sett oss hade svarat bäst på den frågan. Men vi tror att man kan uppleva det som intensivt, dansant, och svettigt. Vi försöker ha kul på scen och vill få publiken att känna detsamma.

5. Vad händer backstage efter ett bra respektive dåligt gig?

Vi sätter oss ner, vilar och torkar svett. Efter ett bra gig dricker vi vanligtvis öl. Efter ett dåligt dricker vi sprit.

Har ni något ni vill tillägga?

https://www.youtube.com/watch?v=27j8h9d8Vqg

Vi bad The Dahmers göra en spellista med musik som inspirerat dem den senaste tiden och resultatet som man kan höra på Spotifylistan här intill blev så här:

  1. Ballad of Dwight fry – ALICE COOPER
  2. Efter dig – RARING
  3. Strangers – THE KINKS
  4. Necrophiliac – SLAYER
  5. Nub – THE JESUS LIZARD

Vill ni se The Dahmers live kan ni göra det här:

28/10 Rilles Birthday Bash, Helsingborg, med Inseminoids

29/10 Abrakadabra halloween Party, Borås

14/12 KB, Malmö, med Electric Eel Shock och Liar Thief Bandit

15/12 Sticky Fingers, Göteborg, med Electric Eel Shock och Gamla Pengar

The Dahmers musikvideo till ”Blood On My Hands”