Freak Magnets Fem Frågor: SPICE BOYS

Spice Boys 1 700x703

Spice Boys: Jesper (Bas), Adam Forsberg (Gitarr), Sebastian (Gitarr) & Emil U (Trummor)

SPICE BOYS. Ett band bildat i Umeå i Västernorrlands län 2015, utan att någon ens är från Umeå. De spelar någon form av garagerock och just nu är de aktuella med ”Glade”, deras fullängdsdebut som släpptes i januari. Här berättar de om sin musikaliska bakgrund, hur de skapar sin musik, och om vad som kan hända under en inspelningspaus.

1. Vad har ni för musikalisk bakgrund och hur skulle ni beskriva ert sound?

Ja det där är ju en knepig fråga! Jag skulle säga att vi alla kommer från väldigt olika musikaliska bakgrunder och att vårt sound är en blandning utav det. Så är det kanske med många band, men jag tror vi kanske har lite mer extremt polariserade och nischade musikintressen. Emil U kommer från metalhardcore och tillverkar även rap-beats, Sebastian från någon slags 60-talspopscen, Adam Forsberg från skatepunk och Jesper är nåt slags musikgeni som håller på med allt mellan Jazz och crust.

2. Hur går ni till väga när ni gör en låt, hur ser själva skapandeprocessen ut?

Oftast gör Adam Forsberg eller Sebastian en låt där grundidén är skriven och sen bidrar alla med sina egna grejer på dem. Adam Forsberg sjunger på sina låtar, och Sebastian sjunger på sina låtar osv. Låtarna handlar om olika saker beroende på vem som skrivit dem, och vilken låt vi pratar om. Swish handlar till exempel om att köpa och bjuda laget runt på lustgas med swish på en vild festkväll ute, och morgonen efter upptäcka att man gjort av med 700 kr 🙁

3. Ert debutalbum släpptes nyss, berätta något speciellt som hände under inspelningen och gärna något som kan tyckas oväsentligt också?

Jaa, ett starkt minne är väl när vi hade en paus efter en väldigt krävande inspelningssession och vi efter en 20 minuter upptäcker att Jesper saknas. Han hittas inne i studion där han har varit i mörkret och sjungit svenska musikklassiker i strupsångstappning i mikrofonen sen pausen började.

4. Berätta om det värsta eller roligaste som hänt er i studion eller på turné?

Ja du, var ska jag börja… Det händer ju så mycket sjuka grejer. Det är ju alltid roligare när vår kompis och producent Simon Skeleton hänger med som chaufför eller extramedlem! London var ju inte det häftiga kulturmeckat man hade hoppats, kall, smutsig och deppig stad! En medlem ramlade ut på en bilväg, blev fråntagen sina cigaretter och var nära att inte släppas ombord på flygplanet pga. För hög fylla. Försökte som vanligt förklara för flygplanspersonalen att det var ok eftersom vi var ett rockband på världsturné.

5. Vad kan publiken förvänta sig av ett gig med er, och vad vill ni att de ska känna efteråt?

Vi vill så klart att de ska känna att de har haft väldigt roligt! Och vi hoppas att det är de som de ska förvänta sig! En riktigt rolig spelning där alla är snälla och glada!

Vi bad Spice Boys göra en lista med fem låtar som inspirerat dem och så här blev det. I Spotifylistan här intill kan ni höra låtarna.

  1. Ask – THE SMITHS
  2. It Wasn’t The Hunting – MOUNT EERIE
  3. This Charming Man – THE SMITHS
  4. It Could Have Been A Brilliant Career – BELLE AND SEBASTIAN
  5. Please, Please, Please Let Me Get What I Want – THE SMITHS