Freak Magnets Fem Frågor: Sons Of Bourbon

Sons of Bourbon 700x466

Sons Of Bourbon: Rasmus Bogegård – Sång & gitarr, Adam Lansgard – Percussion & kör, Axel Holm – Mandolin, gitarr & kör

SONS OF BOURBON. Ett band med rötterna i Visby, Gotland som spelar alt. country/singer-songwriter style och gjort det sedan 2012, men med nuvarande sättning sedan 2015. Just nu är de aktuella med dagsfärska singeln ”A Hand To Hold (Leo’s song)”, och releasegig på Hilma i Stockholm onsdagen den 17/1.

1. Hur började ni, och hur skulle ni beskriva bandet för de som ännu inte hört er?

Rasmus och Axel startade bandet 2012 då de saknade en outlet för sina countryfetischer och banden de redan spelade i var allt annat än country. Det började som en kul grej och bara lira gamla Waylon/Merle/Buck Owens låtar men ganska snart började en egen nisch utkristallisera sig i de nyskrivna låtarna. Sedan Adam tillkom 2015 har den nischen bara tydligare tagit sin form till den nuvarande mixen av country/Singer-songwriter som vi lirar.

2. Ni vann musiktävlingen ”Svensktoppen Nästa, Gotland 2015” i Sveriges Radio P4 med låten ”Shared Loneliness”. Hur har ni gått vidare sedan dess?

Framförallt har vi fokuserat på liveframträdandet och gigat väldigt mycket, speciellt under sommarhalvåret då vi gör 30-40 spelningar. Fokus ligger också på att skriva nytt material till ett kommande album.

3. Berätta om det värsta eller roligaste som hänt er i studion eller på turné?

Bästa måste vara när Ulla Skoog kom fram efter ett gig i somras och sa att vi ”gjort hennes sommar”, vi tolkar det som en komplimang iallafall. Värsta var troligen när vi gick direkt från efterfesten till en radiointervju.

4. Vad händer strax före och efter ett gig med er? Har bandnamnet möjligtvis någon koppling till vad som sker då?

Haha, vi är samtliga barnsligt förtjusta i bourbon så ja en del Jim Beam har passerat under broarna. I övrigt stäms det mest mandoliner.

5. Berätta om något eller någon som betytt eller påverkat er och hur ni är som liveband.

Då vi alla har ganska lång erfarenhet av att stå på scen är vi ganska bekväma med just det. Att vi dessutom är nära vänner och älskar att hänga med varann så brukar det bli en jävligt bra stämning.

Vi bad Sons Of Bourbon göra en lista med fem låtar som inspirerat dem och så här blev resultatet. I Spotifylistan här intill kan ni höra låtarna.

  1. Son of the bourbon – BLACKBERRY SMOKE
  2. Bad Desire – NOAH GUNDERSEN
  3. Whitehouse Road – TYLER CHILDERS
  4. Come join the murder – WHITE BUFFALO
  5. Sorceress – OPETH