Freak Magnets Fem Frågor: ROME IS NOT A TOWN

Rome Is Not A Town 2 700x466

Rome Is Not A Town: Emma (Bas), Kajsa (Gitarr), Susanna (Gitarr), Carro (Trumma)

ROME IS NOT A TOWN. Ett band från Göteborg som spelar stökig rock och har gjort det ihop i två år. Nyligen släpptes deras senaste singel ”Blood And Secrets”, men fler inspelningar har gjorts och en EP kommer i höst. I juli spelar de på Trästockfestivalen i Skellefteå, men redan nu kan du läsa om dem här.

1. Beskriv ert sound och hur ni kom fram till hur ni låter idag?

Vårt sound är skramligt och stökigt. Vi gillar oljud och skeva gitarrer. När känslan är lite  obehaglig och du inte riktigt vet vad som kommer att hända, då är det bra.

2. Hur går ni till väga när ni gör en låt, hur ser själva skapandeprocessen ut?

Vi skriver allt tillsammans i repan, eller, inte text då, men allt annat. Oftast ses vi vid lunch, och då är det dags för lunch. Sen slår vi på stärkarna, och där någonstans ramlar Carro in. Vi kokar kaffe. Vi pratar lite, lyssnar på någon låt som Kajsa nyss hittat. Sen drar vi för gardinerna och skriver en låt. Det kanske låter klyschigt men oftast så låter vi det bara hända. Vi spelar tillsammans och känns det gött så trycker vi på ”save”.

3. Ni släppte nyss er senaste singel ”Blood And Secrets” som producerades av Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Deportees), men jag tror mig veta att ni väldigt gärna vill ha kontroll över inspelningen själva. Så hur gick det till i studion?

Vi hade ett riktigt gött samarbete med Pelle. Det var grymt, han är ett sånt superproffs. Vi spelade in allt live och han fattade grejen. Självklart vill vi ha kontroll över musiken det är därför vi väljer att jobba med personer som fattar det.

4. Berätta om det värsta eller roligaste som hänt er i studion eller på turné?

Det var jävligt roligt att hänga med Debbie Googe och Thurston Moore i höstas. Det känns ju rätt sjukt att vi fått möjlighet att hänga och spela med personer som väl ändå får betraktas som levande legender. Spelningarna var goa och att sitta och snacka turnéminnen med Debbie efteråt var extra drömmigt.

5. Vad vill ni förmedla till publiken när ni står på scen? och vad vill ni att de ska känna efteråt?

Vi vill verkligen bara spela som det känns. Om de som har lyssnat också har känt någonting så är vi nöjda.

Vill du ta reda på vad du känner när du ser och hör Rome Is Not A Town live, är det här du ska befinna dig:

22-23/7 Trästocksfestivalen, Skellefteå

10/9 Throwback Festival, Falköping

Freak Magnet bad Rome Is Not A Town att göra en spellista med musik som inspirerat dem och de lämnade även en kommentar om varför. I spellistan här intill kan ni höra låtarna.

1. Avant Gardener – COURTNEY BARNETT

Sån jävla bad ass gitarrist.

2. Marble Homes, Granite Banks – TYRED EYES

Goa gitarrer, gött driv, gött släp allt sånt.

3. Sad Person – SAVAGES

Jamen det är ju en go låt.

4. Long Snake Moan – PJ HARVEY

Lyssna bara. 10/10.

5. The Righteous One – THE ORWELLS

Vi ville ha med ett killband på listan också.