Freak Magnets Fem Frågor: MOON CITY BOYS

Moon City Boys 700x418

Moon City Boys: Ella Rolf (Bas), Kelly Wedin (Gitarr), Sofia Ellis (Sång & gitarr), Josefina Pukitis (Trummor)

MOON CITY BOYS. Just nu aktuella med sitt debutalbum ”I Need More” som släpps den tredje juni. De spelar rytmisk rock, garagerock och punk, och inom de två närmaste veckorna kan du se dem live vid fyra tillfällen. I väntan på det kan du redan nu få reda på vad Sofia Ellis svarade på Freak Magnets fem frågor.

1. Tror mig ha förstått att ni inte vill bli kategoriserade under någon genre eller så, men hur beskriver ni er musik för de som ännu inte hört er, och hur började ni?

När vi gör nya låtar har vi alltid inspirationskällor i åtanke men hur mycket vi än vill styra låtarna så lyckas de ändå bli som de vill i slutändan. Det är svårt för oss med genrer, det handlar mer om att få till rätt känsla och dynamik, resultatet kan bli en rytmisk disco-punklåt. Vi tycker om kraftfull musik och just nu är vi inne på att hålla det rätt rått, hårt och rytmiskt.

2. Ni släpper snart ert debutalbum, vilka med- och motgångar har ni haft under inspelningen av det?

Vi bestämde oss sent i höstas för att sätta ihop en skiva som skulle vara redo för släpp nu till våren, vilket innebar att vi var tvungna att repa nästan varje kväll, och göra tio låtar på en månad. Det var en galet intensiv tid med mycket svett och tårar. Sedan följde en kaotisk tid i studion. Under hela processen kändes det som en omöjlighet att vi skulle lyckas hinna släppa skivan till våren, men vi kämpade som fan och nu så är det snart release!

3. Berätta om det värsta eller roligaste som hänt er i studion eller på turné?

Vi gjorde några spelningar runtom i USA i samband med vår spelning på South By South West förra året, och det var otroligt roligt. Det kändes som en dröm att resa runt och spela vår musik och möta en massa människor. Sedan åkte vi på en mindre turné i Italien, vilket också var grymt på många sätt. Vi hamnade på många udda tillställningar och platser och träffade många roliga typer på de resorna.

4. Vad gör ni för att undvika tristess i turnébussen/-bilen på väg mellan olika spelställen?

Vad vi gör för att undvika tristess i turnébilen, hm, vi håller nog inte på med något särskilt. Vi älskar mat och köper alltid med oss massa gott och så lyssnar vi på musik och snackar. Det blir en hel del dötid dock men den känns ofta rätt värdefull ändå, i efterhand i alla fall.

5. Ni är ett grymt liveband, kan ni beskriva er liveshow, visuellt och musikaliskt? 

MCB live… Vi vill nå in i publiken men också bara ge dem en kraftfull upplevelse. Vi har så mycket frustration, kärlek, passion, hopp och allt möjligt, och vi vill att en ska känna det när en lyssnar och ser oss. Vi bryr oss mindre om förväntningar och image.

Vill ni ta del av vad Moon City Boys gärna förmedlar när de spelar live kan ni göra det här:

27/5 Uffes källare, Växjö

27/5 Kafé Mix, Växjö

28/5 Röda Sten, Göteborg

3/6 Releaseparty för “I Need More”, Debaser Strand, Stockholm

Freak Magnet bad Moon City Boys lista fem låtar som inspirerat dem och lämna en kommentar om varför. Så här blev resultatet. Låtarna kan ni höra på Spotify-listan här intill.

1. Like Dust – SAIGON

Saigons nya singel. Saigon är ett otroligt bra band live och på skiva. Vi älskar hur nyskapande och genre-brytande de är.

2. Dunkar Varmt – TANT STRUL

En klassiker. Älskar text, känsla och melodi. Med i många spellistor som vi lyssnar på.

3. No G.D.M – GINA X PERFORMANCE

Gillar humorn och mörkret i den här låten. Texten är fantastisk. Spännande i sin enkelhet.

4. Dream Baby Dream – SUICIDE

Ett favoritband och artist. Låtar som för en ner i mörka svettiga klubbkällare och- eller ut på cruise i snygg bil.

5. Stort Och Vackert – PASCAL

Pascal är också ett favoritband. Hårt och rått, mycket frustration, helt enkelt bra.

MOON CITY BOYS musikvideo City: