Freak Magnets Fem Frågor: GESTURES

GESTURES Sv v Cyklopen 700x521

Gestures: Don Jovi (Bas), Simon (Trummor), Sick Vic (Sång & Gitarr)

GESTURES. Enmansbandet från Stockholm som växte och blev en garagepunktrio. Nu är de aktuella med EP´n ”Shattered Mind” som snart även finns på vinyl, och på lördag kan man se dem live på Goon Fest i Oslo. Fler gig är på gång, men redan nu kan ni läsa vad Sick Vic och Don Jovi svarade på Freak Magnets frågor.

1. Berätta storyn om hur Sick Vic´s enmansprojekt blev garagepunktrion Gestures, och hur det påverkat musiken rent soundmässigt?

Vic: Jag spelade in några låtar tidigare i år, som sen kom att bli Shattered Mind. Skickade låtarna till Thomas Savage som i sin tur skickade det till en massa vänner och ovänner. Dan efter hörde Simon av sig och ville vara med och det fick han ju såklart, så han hoppade in på trummor typ på en gång. Don Jovi hakade rätt snabbt på tåget och på den vägen är det. Soundet har blivit mycket rivigare och ösigare sen vi blev en trio, något jag gillar. Jag vill gärna låta annorlunda live gentemot hur vi låter på skiva. Det ska märkas att det är live.

Don Jovi: Jag var ärligt talat skitnervös när vi skulle repa första gången av två anledningar. Dels för att jag aldrig hade träffat Vic men också för att jag tyckte att Shattered Mind var väldigt bra och kände mig lite osäker på om mitt sätt att spela skulle passa in i bandet. Jag menar ösigt och rivigt är det enda jag vet hur man gör egentligen! Men det har känts väldigt naturligt från första stund att spela på det sättet vi gör tillsammans.

2. För att publiken ska lära känna er lite bättre, kan ni berätta något personligt om varje bandmedlem?

Vic: Simon är helt galen i djur, särskilt hundar. Don Jovi är helt jävla galet bra på Goldeneye.

Don Jovi: Såååå jävla bra är jag väl ändå inte på Goldeneye?! Vic är förutom ett musikaliskt boy genius även en jävla databas när det kommer till NHL-fakta. Speciellt om 90-talet och Colorado Avalanche.

3. Berätta om det värsta eller roligaste som hänt er i studion eller på turné?

Don Jovi: Jag hade antagligen mitt livs bästa kväll när jag var i Gent i Belgien och spelade med ett HC-band jag var med i som hette Svin. Lyckades pricka in en helt perfekt fylla så jag bara sprang runt och skrek Saxon-låtar helt ohämmat, hånglade upp basisten i bandet liggandes mitt på en asfaltsväg, bordade en båt som låg förtöjd en bit i från spelstället, tuggade med nån australiensare som kanske hade mördat nån någon gång osv osv. Det var magiskt, och morgonen efter slapp jag både bakfyllan och vägglöss-utslagen som alla andra fick dras med!

Vic: Mitt värsta gig var med ett jävligt konstigt band jag hade i högstadiet. Vi skulle spela på nån endagsfestival nånstans. Dan innan hade jag varit på bal och hade kvartat hos nån kompis och mådde som man bör. Drog direkt därifrån, i kostym, till giget. Innan oss hade ett reggae-band spelat och ljudteknikern lät deras inställningar vara kvar på alla stärkare och på trumsetet. Hade såklart inte med min distpedal heller och stärkaren distade inte.  Redan vid linecheck började folk dra därifrån. Bara två kompisar till oss och nån pensionär som var för artig för att avlägsna sig kvar till själva spelningen.

4. Hur ska en arrangör göra för att er uppladdning ska bli så bra som möjligt inför ett gig?

Don Jovi: Under alla år jag har spelat i band så har jag i princip aldrig upplevt något annat än tacksamhet gentemot arrangörer. Att det finns människor som är villiga att slita i sitt anletes svett för att ge mig och andra tillfällen att göra det roligaste som finns, att stå på en scen och spela musik, fyller mig med sådan vördnad att jag aldrig skulle få för mig att ställa några större krav på en DIY-arrangör. De ska helt enkelt försöka njuta av det fantastiska arbete de gör. Då blir jag också glad.

Vic: Håller med. Är bara så jävla tacksam att det finns såna eldsjälar där ute.

5. Vad har ni för mål och framtidsplaner med er musik? 

Vic: Spela mycket live, festa, släppa skivor, klappa djur och ha jävligt kul.

Don Jovi: Kunde inte ha sagt det bättre själv.

Har ni något ni vill tillägga?

Don Jovi: Gå på spelningar, gör det själv och dyrka rock. Stagedives save lives!

Vill ni se Gestures live kan vi meddela att fler spelningar är på gång, men kan ni inte vänta så se dem här:

27/8 Goon Fest, Oslo

Freak Magnet bad Gestures göra en spellista med musik som inspirerat dem. I Spotifylistan här intill kan ni höra resultatet.

1. Dressed In Black – TEENGENERATE

2. War Baby – DEAD MOON

3. We Must Bleed – GERMS

4. Turning Blue – JAY REATARD

5. Who’s Knocking On My Door? – THE LEGENDARY STARDUST COWBOY

GESTURES musikvideo Control: