Freak Magnets Fem Frågor: CO SONN

Co Sonn 700x700

Co Sonn

CO SONN. Så heter enmansbandet som med rötter och bas i Vänersborg har gjort garagerock sedan 2015. Casper Tengberg heter musikern som spelar allt från knivgitarr till mjukgitarr och trummor och just nu är aktuell med nya albumet ”VBG Trash Ensemble Vol.2”, som släpps den 18/5. Gig blir det i Stockholm och Göteborg i början på juni, men först svarar han på våra fem frågor.

1. Berätta lite om din musikaliska bakgrund och hur du startade enmansbandet Co Sonn?

Musik är gött och jag har diggat typ all musik sedan jag var kid, började spela trummor i högstadiet och sedan dess har jag bara spelat på allt jag hittat och spelat in det, jävla go kick när man lyckas spela in nått gött.Jag hade inget att göra och jag ville ha ett band med mig själv, så kom co sonn till.

2. Du är ju väldigt produktiv och har släppt en hel del musik på Bandcamp innan du släppte ditt första så kallade Officiella album ”VBG Trash Ensemble Vol. 1”i höstas, och snart släpps uppföljaren. Var får du all energi och kreativitet ifrån, och hur ser själva skapandeprocessen ut?

Finns inget bättre än att skita i allt annat och bara hålla på med det man vill till den mån det går. Är inte så produktiv på andra plan p.g.a. att jag inte lägger så mycket tid eller bryr mig om något annat än att spela in och greja med musik. Vill man få mycket gjort får man sova mindre, hett tips.

3. Vad är det värsta eller roligaste som hänt dig i studion eller på turné?

Fan jag var med och spelade en turné förra året med Kristoffer Bolander och när vi spelade i Werne följde vi med the locals till världens minsta bar, väl där inne behövde jag pissa direkt så jag styrde mot pissoaren. När jag stod inne på herrarnas smög det upp en kvinna bakom mig och skrek något och slammade mitt huvud i kaklet, total förvirring. Klarade mig med en bula den gången!

4. Berätta om något eller någon som betytt eller påverkat dig och hur du är som liveakt.

Kommer ihåg när jag var 15 år och Moffarammes hade en releasefest för sitt album ”The Eye Of Horus” i sin replokal och hur äckligt jävla superbra det var. Jag vet inte hur jag är som liveakt, jag spelar ju för fan själv.

5. Vad har du för mål och framtidsplaner med din musik, och vad gör du den närmaste tiden?

Jag vill hålla på med precis det jag gör just nu så länge det bara går, spela in så ofta jag kan, jobba så lite som möjligt och ösa 24/7. Just nu är jag på turné med Kristoffer Bolander och spelar gitarr i Tyskland.

Har du något du vill tillägga?

Fin intervju tack och gött ahouj!

Vill ni se och höra Co Sonn live kan ni göra det här:

1/6 – Melodybox, STOCKHOLM

2/6 – Hemligt än så länge, GÖTEBORG

Vi bad Co Sonn om en lista med fem låtar som inspirerat honom och så här blev resultatet. I Spotifylistan här intill kan ni höra låtarna. 

1. Tired And Bloody – BRAINBOMBS

Inga kommer någonsin vara bättre än Brainbombs.

2. Diesel – WU-TANG CLAN

ODB och RZA’s krossar allt.

3. Man In The Dark Sedan – SNAKEFINGER

Denna leker med mitt huvud varje gång jag lyssnar på den.

4. Making Love To A Vampire With A Monkey On My Knee – CAPTAIN BEEFHEART & HIS MAGIC BAND

En av dom bästa låtarna dom gjorde.

5. I Can’t Find Pleasure – THEE MIGHTY CAESARS

Klassisk knivgitarr i denna låten!

Co Sonn´s musikvideo till ”Bad People”